Marksten

Trenden är mycket tydlig. Våra gräsmattor krymper och istället blir marksten och natursten allt vanligare i våra trädgårdar. En traditionell svensk trädgård består till stora delar av gräsmatta, men en sådan måste skötas och kräver mycket omvårdnad för att hålla sig frodig.

Orsakerna för att välja marksten istället är däremot inte enbart underhållsmässiga. Vi inspireras idag mer och mer av trädgårdsinredning och trädgårdsdesign från både magasin och tv, ibland också från andra länder, och det har minst sagt blivit modernt med marksten. Det viktigaste är hur som helst att utgå från husets storlek, färg och karaktär när du väljer din sten – allt ska ju passa ihop och upplevas som en helhet!

Rätt typ av sten måste dessutom ligga på rätt plats. På parkeringsplatsen bör stenen exempelvis vara av den kalibern så att man kan köra på den. Generellt säger rekommendationerna att stenarna bör vara minst 5,5 centimeter tjocka för att klara en personbil. Natursten i stora plattor kräver ännu tjockare plattor eller ännu hellre att man gjutit en betongplatta inunder.

Kostnadsfria offerter

Låter det vi erbjuder intressant? Varför då inte ta ett litet steg framåt och kontakta oss för en kostnadsfri offert? Vi kan komma ut, titta och räkna på ditt projekt och sedan återkomma med en prisbild. Du kommer inte att ångra dig!